Ingredienti per la pasta:
- 500 g di farina 00 o semola
- 1 cucchiaio di strutto (30 g circa)
- 1/2 cucchiaio di zucchero (10 g circa)
- un pochino di Marsala
- 1 uovo Acqua q. b.
Ingredienti per il ripieno di ricotta:
- Ricotta
- Zucchero
- scorza di arancia e limone
Ingredienti per il ripieno di mandorle:
- 100 g di mandorle
- 100 g di zucchero
- un pò d’acqua
- un pò d’Alkermes
Dall’avanzo della pasta dei raviolini , si fanno i Pillus de Bentu (letteralmente Fogli di Vento) ovvero le chiacchiere
https://www.youtube.com/watch?v=kXpL37valsw
We prepare today the Culurgionis de Mendua for carnival … It is a lard-based pasta that hides a fabulous filling of ricotta or almonds, a true cornerstone of recipes dedicated to carnival in Sardinia, sweet and delicious will give a smile to all of you …
Ingredients for pasta:
- 500 g of 00 flour or semolina
- 1 tablespoon of lard (about 30 g)
- 1/2 tablespoon of sugar (about 10 g)
- a little bit of Marsala
- 1 egg Water q. b.
Ingredients for ricotta filling:
- Ricotta
- Sugar
- orange and lemon zest
Ingredients for the almond filling:
- 100 g of almonds
- 100 g of sugar
- some water
- a little bit of Alkermes
From the surplus of ravioli pasta, we make the Pillus de Bentu (literally Fogli di Vento) or the chitchat